Sport op school


In onze school proberen we alle leerlingen zo veel mogelijk aan te zetten tot beweging en ze een actieve, gezonde levensstijl aan te leren. We streven naar een fijne sfeer op  school waarbij fysiek gezonde leerlingen ook mentaal goed in hun vel zitten. Kortom: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Gezien we de kinderen optimale bewegingskansen willen bieden, hebben wij gekozen voor 2 lesuren bewegingsopvoeding per klas per week gegeven door de leerkracht LO voor de lagere school en door een leerkracht voor de kleuterschool. Wij beschikken over een ruime turnzaal met veel klein en groot materiaal. Ook op het grasplein kunnen heel wat bewegingsactiviteiten georganiseerd worden. Dit wordt aangevuld met 12 opeenvolgende (wekelijkse) zwembeurten vanaf de 3de kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar.

Ook tijdens andere lessen proberen we het bewegen te integreren door o.a. bewegingstussendoortjes in de klas, deelname aan de jaarlijkse scholenveldloop, fietsvaardigheidstraining, sportdagen, …
Tijdens de middagen worden trefbal- of netbaltornooitjes georganiseerd.

We verplaatsen ons , als het kan, met de fiets of te voet naar allerlei activiteiten. In het kader van verschillende lessen gaan we met de kinderen te voet op stap in de buurt van de school.

Tijdens de speeltijden krijgen de kinderen kansen om verschillende spelletjes te spelen. Er zijn ballen om verschillende balspelen te spelen, bij mooi weer kan er gevoetbald worden op het grasveld. Op het grasveld staan enkele schommels en er is het natuurpark voor vrij spel. Er kan vrij gebruik gemaakt worden van een klimmuur, stelten, hoepels en springtouwen. Er worden spelkoffers aangeboden met extra spelmateriaal. Er wordt regelmatig muziek opgezet zodat er ook gedanst kan worden.

Aangezien wij als school deelnemen aan de SVS-actie “sport beweegt je school” doen we heel wat SVS-activiteiten. Een greep uit het aanbod:

Tijdens de schooluren:
– Kronkeldiedoe
– Rollebolle
– American games
– Bewegingsjungle
– Mega spelenpaleis
– …

Buiten de schooluren:

– Korfbalinstuif voor 1ste, 2de en 3de leerjaar;
– Scholentornooi korfbal voor 3de t.e.m. 6de leerjaar;
– Handbal

– Gymnastiekland
– Trefbal

-…

De kinderen van de 2de kleuterklas t.e.m. het 2de leerjaar kunnen één maal per week van 15.45 tot 16.45 ook deelnemen aan de Sportsnack. Dit is een activiteit die op school georganiseerd wordt i.s.m. Sportdienst Putte en Sport Vlaanderen.
Op een kindvriendelijke en speelse wijze krijgen de kinderen een gevarieerd aanbod van allerlei bewegingsvaardigheden zoals: lopen, springen, gooien, tuimelen, klimmen, bewegen op muziek, …