Welkom
in het tweede leerjaar (L2)

Wat leer je in mijn klas?

  • Hoofdletters: aan het begin van een zin, een naam en een adres
  • Maaltafels: iedere dag oefenen, oefenen, oefenen en we komen er we en we leren optellen en aftrekken tot 100.
  • In WO leren over nu, vroeger en ooit, kleren, ons lichaam, fatsoen, dieren, planten, vervoer, festivalklanken, wat we in ons mars hebben en zoveel meer.
  • Zinnen/teksten leren we begrijpen en schrijven, woorden juist schrijven doen we a.d.h.v. het hoor, afspraak of onthoud mevrouwtje of meneertje.
  • We leren ook hoe we ‘vriend’ van iedereen kunnen zijn/worden.
20230926 091804

Hallo,
ik ben juf Ria

Al bijna 50 jaar behoort Peultje voor een groot deel bij mijn leven. 10 jaar lang ging ik er zelf graag naar school. De vriendinnen van toen, zijn nu nog mijn ‘best’. Van mijn 20ste mocht ik hier voor de klas komen staan. Dat was mijn droom. Terugkeren naar de school van Peulis, mijn toffe kindertijd. Vele mensen heb ik hier zien komen en gaan. Het is leuk als ze hier af en toe nog eens komen piepen en vertellen dat ze het hier missen. Ook mijn twee eigen kinderen denken met een warm gevoel terug aan hun tijd in het schooltje van Peulis. Weldra zal ik hier afscheid nemen. Ik weet nu al dat het niet makkelijk zal zijn.

Hallo,
ik ben juf Liesbeth

Ik sta helemaal klaar om je te helpen en aan te moedigen op je reis naar kennis en groei. Of het nu gaat om moeilijke sommen, een ingewikkeld verhaal om te lezen, een probleem op het speelplein of gewoon een knuffel als je je een beetje verdrietig voelt, ik ben hier voor je!

Ik ben 34 jaar oud en heb 1 dochter, Esmée, die in het vijfde leerjaar zit. Als het mooi weer is, vind ik het leuk om een stad te gaan verkennen. Bij slecht weer kan ik echt genieten van een leuk boek of een boeiend museum.

Neem een kijkje in de
wereld van het tweede leerjaar

Briljant Onze School Divider